Ανωνυμία για όλους στο Internet με το Anonabox

Kickstarter AnonaboxΤο Anonabox είναι μία συσκευή που προσφέρει ανωνυμία στον χρήστη κατά την περιήγησή του στο Internet, ενώ ως project, ζητά χρηματοδότηση μέσα από το Kickstarter.

Οι δημιουργοί του τονίζουν ότι πρόκειται για μία 100% Open Source λύση η οποία βασίζει τη λειτουργία της στο ανοιχτού κώδικα γνωστό λογισμικό Tor, που κρυπτογραφεί τις δραστηριότητες του χρήστη στον Διαδίκτυο.

Το Anonabox υπόσχεται λειτουργία plug-and-play. Δηλαδή ο χρήστης, το μόνο που έχει να κάνει είναι να το συνδέσει απευθείας στο router του και στη συνέχεια να συνδέσει τον υπολογιστή στο Anonabox ενσύρματα ή ασύρματα (μέσω WiFi).

Το Anonabox είναι εξοπλισμένο με έναν επεξεργαστή στα 508MHz και 64MB αποθηκευτικό χώρο, ικανά ώστε να τρέξει απροβλημάτιστα ο Tor.

Update
Στο Kickstarter πάει πολύ καλά, μιας και οι δημιουργοί του ζήτησαν αρχικά χρηματοδότηση 7.500 δολαρίων, αλλά το εγχείρημα πλησιάζει ήδη τις 500.000 δολάρια, ενώ απομένουν ακόμη 27 ημέρες μέχρι τη λήξη.

 

Πηγή: e-pcmag

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.modnet.gr/%ce%b1%ce%bd%cf%89%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-internet-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-anonabox/

Skip to content