Το Kickstarter ακύρωσε την καμπάνια του Anonabox

Kickstarter Anonabox

Το Anonabox, η συσκευή που υπόσχεται ανωνυμία στο Internet, ξεκίνησε ως project στο Kickstarter με στόχο 7.500 δολάρια, αλλά γρήγορα ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο δολάρια!

Ωστόσο, παρά την επιτυχία του project, το Kickstarter αποφάσισε να ακυρώσει την καμπάνια του Anonabox λόγω μίας ανάρτησης στο Reddit, η οποία έθετε υπό αμφισβήτηση την αυθεντικότητα των hardware υποσυστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.

Αυτό ξεκίνησε από κάποιους παρατηρητικούς χρήστες που διαπίστωσαν ότι υπάρχει ήδη στο AliExpress ένα παρόμοιο router και συνεπώς, το Anonabox παραβίασε μία σειρά από κανόνες που θα πρέπει να διέπουν όλες τις Kickstarter campaigns.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Anonabox, πολλοί Tor routers κατασκευάζονται από γνωστά hardware parts και δεν υπήρξε καμία πρόθεση αντιγραφής από όσους συμμετέχουν στο project.

 

Πηγή: e-pcmag

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.modnet.gr/%cf%84%ce%bf-kickstarter-%ce%b1%ce%ba%cf%8d%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-anonabox/

Skip to content